Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
Bérleten kívüli koncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)

Művészek

Balázs-Piri Soma

Balázs-Piri Soma

Zongoraművész

A tizenhét éves Soma Balázs-Piri nyolcévesen kezdett zongorázni.

Kezdettől fogva Sóti Szobonya Emőke a tanára, mentora Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Soma számos nemzetközi és országos zongoraverseny első díját nyerte el, mint például a Bartók Béla Zongoraverseny Nagydíját.

2018-ban a „Virtuózok” komolyzenei tévés tehetségkutató verseny korcsoportos győztese lett. 2019-ben megnyerte Magyarország legjelentősebb zongoraversenyét Nyíregyházán. Újvidéken (Szerbia) pedig ugyanebben az évben a Grand Prix-t is megnyerte. 2019-ben az Emberi Erőforrások Minisztere kitüntetésben részesítette, 2020-tól “A komolyzene ifjú nagykövete”, 2021-ben pedig Junior Príma Díjat kapott.

Miközben Soma a Virtuózok többi nyertesével együtt lépett fel New Yorkban, találkozott Maestro Plácido Domingo operaénekessel. Barátság alakult ki közöttük, és azóta is szakmai kapcsolatot tartanak fenn. Soma eddig kétszer lépett fel Maestro Domingo koncertjén, 2019-ben és 2021-ben. 2019-ben Soma egész estés koncertet adott a London Mozart Players Chamber Orchestra-val Londonban. Boros Misivel együtt adtak kétórás koncertet a katari Qatara Operaházban, 2021-ben pedig többek közt fellépett az Expo 2020 Dubai nagyszínpadán.

Lemezfelvétellel is büszkélkedhet: 2020-ban Grieg moll zongoraversenyét vette fel a Magyar Állami Operaház Zenekarával, Maestro Placido Domingo vezényletével.