Programok Rólunk Érdekességek Pályázatok
en
The King's Singers Bérleten kívüli koncertek Térzene Stream koncertek (Youtube)
2023.07.01 - 08.
Régi Zenei Napok
Vác
Nagy Réka
Mesterkurzus: Basso Continuo mesterkurzus (vonósok)
Nagy Réka

Nagy Réka a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Déri György tanítványaként, gordonkaművész és tanári diplomát szerzett. A Ward Mária Zeneművészeti Szakgimnáziumban Szászvárosi Sándornál tanult, 2021 őszétől Vittorio Ghielmi osztályában, a salzburgi Mozarteum Egyetemen viola da gamba tanulmányokat folytat. Mesterkurzusok alkalmával olyan tanároktól tanulhatott, mint Lucile Boulanger, Bruno Cocset, Marco Testori, Krommer Lúcia, Máté Balázs és Christoph Urbanetz.
2019 és 2021 között csellót tanított az Összhang Zeneműhelyben, majd a Kodály Zoltán Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában. Két alkalommal a Crescendo Nyári Akadémián a viola da gamba workshop és a barokk kamarazene kurzus tanára volt. Célja a régizene és a viola da gamba színes repertoárjának megismertetése és népszerűsítése mind a koncertéletben, mind az oktatás területén.
Évek óta az Orfeo Zenekar, a Budapest Bach Consort és a Custos Consort aktív tagja. Az Orfeo Zenekar tagjaként számos lemez közreműködője, a francia barokk operák continuo játékosa. Salzburgban a Capella dell'Halla és a Bach Werk Vokal együttesek koncertjeinek rendszeres fellépője.