German Brass

Budapest - Mátyás Templom / Matthias Church - 2018. 05. 15. 19:30
German Brass

Előadók

German Brass

Höfs Matthias Franz Ferdinand - trombita
Köller Uwe Klaus Achim - trombita
Heckmann Werner - trombita
Baerwind Christoph Jürgen - trombita
Bigelmaier Michael Johannes - harsona
Winter Friedrich Georg - harsona
Füssel Uwe - harsona
Gaag Wolfgang Dieter - kürt
Wallendorf Klaus Helmut - horn
Schmid Steffen - tuba

German Brass napjaink egyik legkitűnőbb rézfúvós együttese, mely Németországból indult világkörüli útjára. Az együttes 1974-es megalakulásával zenetörténelmet írt, és sikere máig töretlen. A German Brass a zenei különbözőségeket olyan egységes, mégis egyedi hangzásvilággá formálja át, mely a különböző német zenekarokból érkezett tíz egyéni szólista érdeme. Az együttes zenei világa a kamarazenén alapul, továbbá hatásosan ötvözi a rézfúvós muzsikára oly jellemző szimfonikus dinamikát és pompát. A German Brass széles repertoárja a legkülönbözőbb stílusokat és korokat öleli fel, Scheidt és Shostakovich zenéjétől a dixi- és a bossa nováig, imponálóan elegyítve a klasszikus és szórakoztató elemeket. Koncertjeik során a zenekar professzionális és szórakoztató módon ötvözi a különböző zeneirányzatokat: sokszínű műsorukban egyaránt helyet kapnak a klasszikusok és az örökzöld dallamok, a GERMAN BRASS sajátos hangzásvilágára és virtuóz technikájára épülő egyedi átdolgozásokban. A German Brass hangversenyének élményét Klaus Wallendorf szellemes és szórakoztató felvezetései teszik még emlékezetesebbé.

2013-ban az együttes 45 koncertet adott Németország-szerte, és Dél-Koreában, Luxemburgban, Oroszországban és Lengyelországban is fellépett. A German Brass a koncertek mellet két újabb CD-t is megjelentetett. „Wagner Ünneplése” címmel a híres német zeneszerzőt, Richard Wagner emlékének adóznak. A "Fantasztikus Pillanatok" olyan klasszikus szerzők zenéjét ötvözi, mint Gioacchino Rossini, Wolgang Amadeus Mozart, Cole Porter és Harry James.
2014-ben folytatódott a zenészek sikertörténete. A számos németországi fellépést követően, Oroszországban, Kínában, Spanyolországban, Finnországban, Koreában és Hollandiában is bemutatkoznak.
2016-ban a German Brass egy újabb sikert könyvelhet el magának, a nagy sikerű „Bach on Brass” című cd-jük a német klasszikus zenei lista 14. helyét szerzi meg. Ugyanebben az évben megnyerik a német ECHO KLASSIK díjat, zenekari kategóriában. A díjat október 9-én egy nagyszabású gála keretein belül adták át a Berlini Konzerthaus-ban.

 

Műsor

Johann Sebastian Bach: D-dúr concerto (Vivaldi: Op. 3, No. 9 nyomán), BWV 972 (feld.: Matthias Höfs)

Johann Sebastian Bach: "Jesus bleibet meine Freude", BWV 147 (feld.: Enrique Crespo)

Johann Sebastian Bach: Prelúdium és fúga (ered.: Das Wohltemperierte Klavier, cisz-moll), BWV 849 (feld.: Peter Lawrence)

Johann Sebastian Bach: "Air" a D-dúr szvitből, BWV 1068 (feld.: Matthias Höfs)

Johann Sebastian Bach: "Wir danken dir, Gott, wir danken dir", BWV 29 (részlet az 1731-es "Tanácsválasztási" kantátából, feld.: Matthias Höfs)

Johann Sebastian Bach: 3. Brandenburgi verseny, BWV 1048 – Allegro (feld.: Matthias Höfs)

Johann Sebastian Bach: "Ich ruf' zu dir, Herr Jesu Christ", BWV 639 (korálelőjáték az Orgelbüchleinból [Orgonáskönyvből], feld.: Enrique Crespo)

Johann Sebastian Bach: "Esurientes“ a Magnificatból, BWV 243 (feld.: Matthias Höfs)

Johann Sebastian Bach: "Wie will ich mich freuen", BWV 146 (részlet a "Wir müssen durch viel Trübsal" kantátából, feld.: Matthias Höfs)

Johann Sebastian Bach: "Wachet auf, ruft uns die Stimme", BWV 645 (a "Schübler-"korálokból, feld.: Enrique Crespo)

Johann Sebastian Bach: d-moll toccata és fúga, BWV 565 (feld.: Matthias Höfs)

Jegyár: 6400 Ft / 4900 Ft
Kedvezmény:

Csoportos jegyár (10 fő felett) 3900 Ft / fő.

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1094 Budapest, Páva utca 10-12., T: +36 1 302 4961), a www.jegymester.hu oldalon, az ismert jegyirodákban.

 

jegyvásárlás logo