Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus

Az Egyházzenei Fesztivál fellépői között üdvözölhetjük az Orfeo Zenekart és a Purcell Kórust!

PURCELL Kórus, ORFEO Zenekar_2018.12.09. (c) Raffay Zsófi, Zeneakadémia_4836bcPurcell Kórust Vashegyi György 1990-ben alapította a Dido and Aeneas c. opera koncertszerű előadására. Majd 1991-ben létrehozta az Orfeo Zenekart is, mely nevét Monteverdi L’Orfeo-jának első teljes hazai előadása után vette fel. E két együttes tagjai azóta Magyarország kiemelkedő régizenei specialistáivá váltak: repertoárjuk gerincét a Gesualdótól Mendelssohnig terjedő periódus zenéje alkotja. Az alapítóval folytatott három évtizedes folyamatos formáló és alakító munkának köszönhetően a kórus és zenekar hangzását és stílusismeretét a nemzetközi sajtó is elismeréssel méltatja, s felvételeiket számos rangos lemezdíjjal jutalmazták.

A zenekar és a kórus számos meghívásnak tett eleget Európában. Most pedig fesztiválunk fellépőiként két alkalommal, május 21-én a veszprémi Árpád-házi Szent Margit templomban, május 22-én pedig a pécsi Kodály Központban állnak színpadra, hogy az egyház zenei kultúráját közelebb vigyék Önökhöz. 

További információ:

Orfeo Zenekar és Purcell Kórus, május 21.

2020_jegyvasarlas_300x300

Orfeo Zenekar és Purcell Kórus, május 22.

2020_jegyvasarlas_300x3002020_youtube_300x300

A pécsi hangversenyt élőben is közvetítjük YouTubeFacebook és Vimeo csatornánkon, hogy otthonuk kényelméből is átélhessék ezt a fantasztikus zenei élményt.