Egyházzenei Fesztivál – Programajánló

2021_Egyhazzene_banner_930x336

Örömünkre szolgál, hogy 2019 után újra megrendezésre kerül Con Spirito Egyházzenei Fesztiválunk május 18. és 23. között, ahol a műfajt megünnepelve, a korábbi évek hagyományaihoz méltó módon fennkölt dallamokkal töltjük meg a templomok belsejét. Az egyház kultúrájának bemutatása mellett a fesztivál alkalmat ad arra, hogy a “Con Spirito” névhez hűen hangsúlyozzuk a szentlélek jelentőségét az élet minden területén, így a zenében is. További örömteli hír, hogy a Filharmónia Magyarország közönsége számára újra lehetőség adódik, hogy személyesen, a nézőtérről élvezhesse a hangversenyeket az elrendelt szabályok értelmében, de élő, online közvetítéseink továbbra is elérhetőek lesznek oldalainkon a megszokott módon. 

PURCELL Kórus, ORFEO Zenekar_2018.12.09. (c) Raffay Zsófi, Zeneakadémia_4836bcA fesztivál fellépői között köszönthetjük többek közt a régizenei élet kimagasló művészeit Vashegyi György, az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus és kiváló szólisták személyében. A zenekar és a kórus számos meghívásnak tett eleget Európában. Most pedig fesztiválunk fellépőiként két alkalommal, május 21-én a veszprémi Árpád-házi Szent Margit templomban, május 22-én pedig a pécsi Kodály Központban állnak színpadra, hogy az egyház zenei kultúráját közelebb vigyék önökhöz. 
További információ

 

bazilikaEgy estére Pécs a magyar Salzburg című hangversenyre invitáljuk kedves közönségünket, ugyanis egy igazán rendhagyó, különleges programmal várjuk önöket május 20-án Egyházzenei Fesztiválunkon. Az estén öt orgona szólal meg öt kiváló orgonaművész, Nagy László AdriánKovács Szilárd FerencSzamosi SzabolcsSchallinger Foidl Artúr, valamint Kővári Péter  játékával. A hangversenyen közreműködik Sebestyén Márta énekművész és a Pulzus Vonósnégyes. Az egyedülálló zenei eseménynek a Pécsi Bazilika ad otthont, melyet a helyszínen, a padsorokból, valamint a képernyők előtt, otthonuk kényelméből is figyelemmel kísérhetnek.

További információ

 

Bécsi Schola 1A Con Spirito Egyházzenei Fesztivál másik kiemelt koncertjén a nagymúltú Bécsi Zeneművészeti Egyetem Gregorián Szkólája csodálatos műsorát hallhatják május 18-án Veszprémben, május 19-én Pécsett és május 20-án Szegeden. Az Ausztriából érkező kórus karvezetője Prof. Dr. Antanina Kalechyts, a hangversenyen közreműködik Kovács Róbert orgonaművész. A veszprémi koncertet otthonuk kényelméből is figyelemmel kísérhetnek a Filharmónia oldalain keresztül.

 

Szegedi_domEgyházzenei Fesztiválunk záróakkordjaként szeretettel várjuk kedves közönségünket Pünkösd vasárnapján egy ünnepi zenekaros szentmisén, ahol Dr. Kiss-Rigó László püspök atya celebrálásával Mozart C-dúr miséjét hallhatják május 23-án 10 órakor a Szegedi Dómban. Jöjjön el személyesen erre a csodálatos eseményre, vagy tartson velünk a képernyőkön keresztül otthona kényelméből.

További információ